Dr. Bíró Katalin
Orvos, life coach, tréner, életvezetési tanácsadó
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
30/ 339 5978

Bemutatkozás

Orvosként arra készültem, hogy egész életemben tanulni, fejlődni fogok. Olyannyira magával ragadott az új és jobb utak megismerése, hogy a pszichiátria gyakorlása mellett tanítani kezdtem, majd az üzleti életbe csöppenve, annak minden szegmensében igyekeztem elmélyülni. Felnőttképzésben, készségfejlesztésben, marketingben, szakmai tanácsadásban, értékesítésben is tapasztalatot szerezve mások segítését választottam küldetésemül. Akár személyiségünk fejlesztése, akár készségek elsajátítása a cél, többet, jobbat és teljesebb életet nyerhetünk a fejlődés, változás megélése által. Kurzusaim életmódváltásban, az önbizalom növelésében, önmegvalósításban, a kommunikáció fejlesztésében és konfliktusok kezelésében nyújtanak segítséget. Csoportos formában fejlesztjük az önismeretet, keressük a harmóniát, de a praktikus megoldásokról sem feledkezünk el. Az egyéni fejlesztést keresők konzultációs formában kaphatnak útmutatást.

Szakmai tapasztalatok:

  • 6 év pszichiátria (főleg pszichoterápia), 9 év felnőttoktatás, 12 év tréningvezetés, 19 év üzleti tapasztalat (értékesítés, marketing, képzések)
  • 3 gyermek (20, 13 és 9 évesek)

Végzettségek:

  • 2016 Ayurvédikus marma masszőr (Buddha Felnőttképzési Stúdió)
  • 2015 Népi játszóházi foglalkozásvezető (Hagyományok Háza)
  • 2013 Homeopátiás orvos (Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Kar Szak és Továbbképző Igazgatóság)
  • 2013 CEDH homeopátiás terapeuta (CEDH)
  • 2003 Eurocontact Business School- Open University: Professional Diploma in Management
  • 2002 T csoportos tréner (Magyar Pszichológusok Érdekvédelmi Egyesülete- Synalorg Management és Humán Szervezetfejlesztő Pszichológiai Tanácsadó Kft.) Sajátélmény: 100 óra, Elmélet: 100 óra, Szupervízió: 60 óra
  • 1999 Általános pszichoterapeuta és szakspecifikus magatartásterapeuta (SOTE-VIKOTE: Viselkedés és Kognitív Terápiás Egyesület)
  • 1993 Általános orvos (Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Kar)

Ars poetica: 

Hiszem, hogy nőnek lenni jó! És tudom, hogy ezt a mindennapok zsúfoltságában nem könnyű megélni. Orvosi, pszichológiai, pszichoterápiás, kommunikációs, marketing, vezetési és oktatói/tréneri tudásom és tapasztalatom segítségével, valamint 3 gyermekem nevelése kapcsán szerzett bölcsesség felhasználásával igyekszem segíteni, hogy bárki megtalálhassa és élvezhesse a mindennapok boldogságát, kiteljesíthesse lehetőségeit és ezáltal saját életét.

Szolgáltatások

"Családi Menedzser"-képző

Gyakorlati kalauz az élet szervezési kérdéseiben. Mivel nagyon sok családban a feladatok és családtagok koordinálása a nők vállán nyugszik, sokszor egyedül maradnak ezekkel a terhekkel. A fokozódó elvárások közepette nehéz összeegyeztetni a munkát a magánélettel, a gyermeknevelést a párunk kényeztetésével. A kurzus során elfogadó közegben a résztvevők sok hasznos trükköt tanulhatnak, melyek segítenek a női szerepekben való helytállásban,  megkönnyítik számodra a napi teendők tervezését, elvégzését, a családi élet koordinálást.

A harmonikus nő

Az örök nőnek ma már gyakran nincs ideje önmagával törődni. A mindennapok taposómalmában csak gyűlik a feszültség, a fáradtság egyre fokozódik. A tréning segít a kikapcsolódásban, az önmagunkhoz való visszatérésben, a béke és harmónia megtalálásában, az itt-és-most megélésében és az energiaraktárak feltöltésében.

Babaváró - csoportos tréning kismamáknak

Egy nő életének legszebb és egyben legnagyobb kihívásokat tartogató időszaka, amikor nőből anyává válik. Szerencsés az, akinek kész megoldásai vannak az új feladatokra, szerepekre. A legtöbb nő sajnos kevés és olykor nem feltétlenül hasznos tanácsokkal vérteződik csak fel. Az anyaság érzése a legcsodálatosabb élmények közé tartozik, de sokszor kételyek, megválaszolatlan kérdések és bizonytalanság gyötrik az újdonsült kismamákat. Nekik segít ez a tanfolyam…

Kezdj új életet! - egyéni önfejlesztő konzultációk

Egyéni konzultációk során segítek Neked önismereti és önfejlesztő technikák elsajátításában. Egy felmérő beszélgetést követően egyéni tervet készítünk, mely alapján lépésről-lépésre történik a szükséges készségek tanulása. Lehetséges témáink:  Önismeret fejlesztése: értékek beazonosítása egyéni szükségletek és motivációk feltérképezése  elakadások megtalálása kommunikációs repertoár elemzése Önfejlesztés: káros gondolati minták korrigálása alapvető kommunikációs technikák elsajátítása asszertív kommunikáció begyakorlása relaxációs készség fokozása

Mosolyműhely - kisgyermekes anyukáknak

A gyermek megszületésével az egyik legnagyobb változás következik be egy nő életében. Számos gyakorlati kézikönyv, klub, weboldal, újság segít abban, hogy a mindennapi problémákban segítséget kapjanak a gyakorlatlan kismamák, ám a lelkükben végbemenő változások megértésében, a számtalan újszerű gyötrő kérdésben sokszor egyedül és tanácstalanul állnak. Ebben a helyzetben segít a tréning a legfontosabb területek feldolgozásával.

Pandora Szelencéje

Az életünk körülményeink függvényében zajlik- kinek lassabban, kinek őrült sebességgel, de valószínűleg nem teljes megelégedésünkre. A nőket általában több kihívás éri az életben, hiszen több feladatban kell helyt állniuk. Így még nagyobb feladatot jelent, hogy szeretnénk többet és mélyebben megélni, több boldogságot találni a mindennapokban. Erőnk azonban sokszor még a napi feladatokra is alig van. Pedig van rá mód, hogy harmóniát találjunk nemcsak az ünnepek szent napjain, hanem minden unalmas hétköznapon is. Az önfejlesztő kurzus során segítséget kapsz a mindennapok mélyebb megélésében, a stressz kezelésben, a belső béke megtalálásában, a nőiesség tudatos átélésében. Gyakorlatokon keresztül megtanulhatod, hogy állíts egyéni célokat, találd meg a harmóniát a mindennapokban, egyensúlyozd ki hangulatodat és tégy többet lelki fittségedért.

Rend a lelke mindennek!

Ha gyakran érzed úgy, hogy minden „szalad” körülötted, bármennyire is igyekszel, nem tudod utolérni magad, ráadásul azt sem tudod, hol áll a fejed, akkor utolért a rendetlenség. Ez lehet kívül és belül, környezetedben és lelkedben egyaránt. Mindkettő számtalan feszültséget okozhat lelked mélyén vagy akár szeretteiddel is. Először is tudd, hogy nem vagy egyedül. Másodszor: a helyzet nem reménytelen. A tanfolyamon megtalálhatod, hogy milyen okok vezetnek el a rendetlenség állapotához, és ezek kezelésére milyen lehetőségek állnak a rendelkezésedre. Valamint elsajátíthatsz külső és belső rendszerező praktikus technikákat,  melyek segítségével megtalálhatod és megteremtheted környezeted és saját magad RENDjét.

Stresszmentes hétköznapok - a stresszkezelés mindennapi csodái

Tévedés, hogy lehet stresszmentesen élni. És tévedés, hogy a stressz egyértelműen rossz. Az igazság ennél sokkal árnyaltabb. Az viszont biztos, hogy egyre nagyobb kihívást jelent uralkodni a stressz okozta megterhelésen. Széleskörű ismeretek és készségek segíthetnek, hogy ne gyötörjön állandóan a számtalan kihívás okozta frusztráció. A kurzus folyamán  megismerkedünk a stressz jellemzőivel, hogy aztán megtaláljuk, milyen egyéni stressz-kezelő technikák segítenek életed szorongásmentesítésében.

Naptár

Október 2018
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31