Vannak gubancok benned és a kapcsolataidban?

Gyakran pattannak ki viták közted és a szeretteid meg a munkatársaid között? Előfordul, hogy néhány mondat után már emelt hangon vitatkoztok, és te vádaskodsz, vagy éppen magyarázkodsz? Utána pedig órákig, napokig őrlődsz magadban, esetleg panaszkodsz másoknak?

Ha eleged van mindebből és szeretnéd ezeket a gubancaidat kitisztázni, kicsomózni, akkor gyere a Gubancfonóba!!!

Mi a „szösz” a GubancFonó? 

A GubancFonó tréningek kommunikációs, kapcsolati tréningek, tehát az önismeretről, az önfejlesztésről is szólnak.

A fő hangsúly a Marshall Rosenberg amerikai pszichológus által kifejlesztett együttműködő/erőszakmentes kommunikációs, az EMK modell és szemléletmód elsajátításán és használatán van.

Ezzel a módszerrel és Marshallal 20 ével ezelőtt ismerkedtem meg, és már az első találkozáskor tudtam, hogy megtaláltam a megoldást az egyre fájdalmasabb, ismétlődő konfliktusaim megoldásához. Nem varázsütésre persze, de a többéves tanulásnak, gyakorlásnak köszönhetően megtapasztalom, hogy mennyivel könnyebben oldódnak a feszültségek, elfogadóbb lettem másokkal és magammal is. 

Először a saját gyakorlásomhoz kezdtem használni a szines gyapút, azután kisebb-nagyobb „szemléltető” nemez tárgyakat is készítettem.  

A szinek egyrészt az EMK elemeit jelképezik és segítenek a modell gyakorlásában, másrészt az érzéseinket teszik láthatóvá-tapinthatóvá.

A színek, a formák, a tapintás és a mozgás eszközeivel elmélyültebbé, személyesebbé és élményszerűbbé válik a szóbeli kommunikáció, és elevenebb a kapcsolódásunk önmagunkhoz és a másikhoz is. Segít abban, hogy a fejünkből a szívünkbe  juthassunk.

A folyamatnak marad egy kis emléktárgya is, - például egy kis karkötő, lánc vagy  gömböcske, amik tapinthatóan kapcsolnak a folyamathoz és az EMK-hoz. 

A közös alkotás élménye pedig egy olyan összetett és mély érzelmi kapocs, ami elmélyíti a kommunikációs és önismereti folyamatokat, és felidézi a régi fonók hangulatát, ahol a nők ősidők óta osztották meg egymással örömüket-bánatukat.  

GubancFonó - Tréning típusok

  • Gubancaink (4 órás), 
  • GubancFonóka Alapozó (5 x 4 órás) 
  • GubancFonódó Haladó (5 x 4 órás) 
  • GubancFonó Spec (4 vagy 8 órás)

Gubancaink

  • 4 órás bevezető tréning

Mi az együttműködő kommunikáció, az EMK?  

Hogyan segíti egymást az EMK és a gyapjú, a nemez? 

Segít-e Neked ez a két eszköz kicsomózni, letisztázni a benned és körülötted lévő kommunikációs és kapcsolati gubancokat? 

Nem vagyunk mind  egyformák, van aki a logika, az ész érvek mentén tud haladni és eljutni a belső világához, és van, akinek ehhez inkább képekre, élményekre van szüksége. 

Van, aki szereti keverni a kettőt és biztos van olyan is, akinek ez nehezen megy vagy egyenesen zavaró. 

Ha Te szivesen tapasztalnád meg ezt a két eszközt így együtt, de nem akarsz "ajtóstól rontani" a Fonóba, vagyis szeretnéd egy félnapos tréningben megismerni a módszer lényegét, akkor itt a helyed, szeretettel várlak. 

A program részletes tematikája és jelentkezés itt.

Gubancfonóka

  • 20 órás alapozó tanfolyam

A GubancFonókában a belső és külső „gubancainkkal” foglalkozunk. Ebben legfontosabb eszközünk az Együttműködő Kommunikáció, az EMK, mert a kommunikációnk minősége alapvetően meghatározza a kapcsolódásaink, a kapcsolataink milyenségét. A szavaink „ablakok vagy falak” egyaránt lehetnek. 

Az érzéseinkhez, szükségleteinkhez való kapcsolódást a színes gyapjú és nemez is segíti: láthatóvá, tapinthatóvá teszik számunkra a kapcsolódásainkat.

A közös alkotás élménye a régi fonókat idézi meg, ahol munka, szórakozás, alkotás és beszélgetés fonódott össze és ez a „gubanc” a számomra többnyire gyógyító.

A program részletes tematikája és jelentkezés itt.

Gubancfonódó 

  • 20 órás haladó tanfolyam

A GubancFonódó tréning során a GubancFonókában tanult elemeket tanuljuk meg összekapcsolni. 

Elmélyítjük az EMK tudását és gyakoroljuk a természetes használatát. 

Kapcsolódunk ahhoz a minőséghez és tudatossághoz, ami a 4 lépés mögött található, hiszen az EMK sokkal több, mint egy kommunikációs modell. 

Lényege az önismeret, az empátia, az őszinteség és a tudatosság. 

Ha egy szóval szeretnék megfogalmazni: a szeretet.

A program részletes tematikája és jelentkezés itt.

Gubancfonó - Spec  

  • Tematikus alkalmak

A tematikus alkalmakon 1-1 témakörre nézünk rá, azt járjuk körül a már ismert eszköztár segítségével.

A program részletes tematikája és jelentkezés itt.

Naptár

Október 2018
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Blog

Dr Farkas Ilona
Dr. Bíró Katalin