Kapcsolataink alakítása, javítása az önmagunkkal való kapcsolatunk fejlesztésével kezdődik, ahogy a másokkal való kommunikációnk minőségét is a magunkkal való kommunikáció őszintesége és nyitottsága határozza meg. Mit veszünk észre a világból és mit gondolunk róla. Tudatában vagyunk-e annak, hogy ez a mi döntésünk, a mi felelősségünk. Csak a negatívumoknál kapjuk fel a fejünket, vagy észrevesszük a jót is? A pont jót? Erről szól a budapestimaminak írt eheti írásom: 

Manapaság sokat hallunk az elvárásokról és rendszerint negatív értelemben. Hasznos lehet elgondolkodnunk, hogy hogyan is vagyunk mi ezzel: vannak bennünk elvárások? Kitől és mit várunk el? Jó ez vagy nem? Sorolhatnánk még a kérdéseket és kinek-kinek a maga kérdése és válasza a meghatározó.

Ezen gondolkodva énbennem egy nagyon kedves emlék bukkant fel.

A fürdés a családunkban a "Férfiak" szertartása volt, amit a két fiúnk és az apjuk nagy élvezettel csinált végig minden este, kezdve a "tigrisezésnek" nevezett hancúrozástól a fürdés sokféle játékán át a "Papa fürdőköpenyében" való szárítkozásig, öltözésig. Ezeket még most, 30 év távlatából is nagy szeretettel emlegetik. (folyt )

7 ÉRV, AMIÉRT ÉRDEMES TUDATOSAN TERVEZNI AZ ÉLETED

Sikerességünk az életben nem elsősorban azon múlik, hogyan éljük az életünket, hanem azon, hogy mennyire vagyunk tudatosak céljaink kitűzésében. 1953-ban kezdték azt a kísérletet a Yale végzős diákjai körében, amelyben megnézték, kinek van tényleges célja az életben. Mindössze 3%-uk rendelkezett konkrét elképzelésekkel a jövőjüket illetően. 20 év múlva megvizsgálva a végzős évfolyam tagjait, azt tapasztalták, hogy a céllal rendelkező 3% többet keresett, mint a maradék 97% együttvéve. A történet magáért beszél, mégis nagyon nehéz rávenni magunkat célok kitűzésére. Végül is miért érdemes tudatosan élni az életünket?

ÚJ ÉV, ÚJ ÉLET?

 

Az év kezdete a fogadalmak időszaka. Minden évben a nagy évkezdő pillanatban fogadalmak milliói fogalmazódnak meg teljes hittel és elszántsággal. De aztán amikor elmúlik a pezsgős éjszaka mámora, és a semmibe vesznek az újító elképzelések. Vajon valóban így kell ennek történnie? És mi áll ezen „természeti jelenség” hátterében? Miért történik a számtalan változtatást megfogalmazó ember életében, amiért nem tesz semmit a megvalósítás érdekében?

Naptár

December 2018
H K Sz Cs P Szo V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Blog

Dr Farkas Ilona
Dr. Bíró Katalin