Deprecated: htmlspecialchars(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/localhost/htdocs/cosmiq.hu/plugins/system/sl_scrolltotop/sl_scrolltotop.php on line 45
Pont jó - a háláról - Cosmiq

Kapcsolataink alakítása, javítása az önmagunkkal való kapcsolatunk fejlesztésével kezdődik, ahogy a másokkal való kommunikációnk minőségét is a magunkkal való kommunikáció őszintesége és nyitottsága határozza meg. Mit veszünk észre a világból és mit gondolunk róla. Tudatában vagyunk-e annak, hogy ez a mi döntésünk, a mi felelősségünk. Csak a negatívumoknál kapjuk fel a fejünket, vagy észrevesszük a jót is? A pont jót? Erről szól a budapestimaminak írt eheti írásom: 

Manapaság sokat hallunk az elvárásokról és rendszerint negatív értelemben. Hasznos lehet elgondolkodnunk, hogy hogyan is vagyunk mi ezzel: vannak bennünk elvárások? Kitől és mit várunk el? Jó ez vagy nem? Sorolhatnánk még a kérdéseket és kinek-kinek a maga kérdése és válasza a meghatározó.

Ezen gondolkodva énbennem egy nagyon kedves emlék bukkant fel.

A fürdés a családunkban a "Férfiak" szertartása volt, amit a két fiúnk és az apjuk nagy élvezettel csinált végig minden este, kezdve a "tigrisezésnek" nevezett hancúrozástól a fürdés sokféle játékán át a "Papa fürdőköpenyében" való szárítkozásig, öltözésig. Ezeket még most, 30 év távlatából is nagy szeretettel emlegetik. (folyt )

Naptár

December 2023
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Blog

Dr Farkas Ilona
Dr. Bíró Katalin
Kiss Zsuzsanna