Az otthoni bőrápolást illetően az egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó termékkör a hidratáló és bőrtápláló hatóanyagokban gazdag arc és kézápoló termékek köre. Ezért rendkívül fontos, hogy a hideg, az UV sugárzás és a szél kiszárító hatásaitól az alkalmazott kozmetikumaink ne csak a bőr hámrétegét, hanem a mélyebben fekvő un irharétegbe behatolva is táplálást, valamint a bőrfelszínen is védelmet nyújtsanak.
A natúrkozmetikumok közül a nappali arcápoláshoz, például a NATURISSIMO JÁZMIN TIME CONTROL ARCKRÉM dermatológiailag tesztelt és a harminctól negyvenöt éves korosztály bőröregedést mérséklő arcápolásához komplex kezelést biztosító bioaktív hatóanyagok tárháza. A kevert bőrtípus és a száraz bőrtípus könnyen felszívódó könnyű, üde, természetes illóolajokkal készülő arcápoló terméke. Az érettebb bőr nemcsak víz, hanem az esetek nagy részében zsírhiányos is.
A különlegesen érzékeny szemkörnyék ápolására már 30 év felett érdemes gondot fordítani, hogy megfelelően hidratált és táplált bőrállapotot biztosítsunk és a bőr rugalmasságát is megőrizzük a szem környékén. A BIOLA BIO LIGETSZÉPE-BÍBORKASVIRÁG SZEMKÖRNYÉKÁPOLÓ még az illatanyagra érzékeny szemkörnyékre is kiválóan alkalmazható, és szemmel láthatóan elősegíti a kipihentebb szemkörnyéki állapot kialakulását a 4-6 hétig történő rendszeres alkalmazása.
A BIOLA termékcsalád BIO GÖRÖGSZÉNA-BARACKMAGOLAJOS ÉJSZAKAI ARCKRÉM rendkívül komplex bőrtáplálást nyújt az éjszakai pihenés során. Elősegíti a feszes és tónusos bőr kialakulását a barackmagolaj, birs, szőlő és az agavé, valamint a multivitamin komplex által.
Mivel már a hajnalok kifejezetten hidegek, ezért még több törődést igényel a bőrünk. A BIO RADIANT BEAUTY ARCÁPOLÓ OLAJ komplex módon támogatja a bőrregenerációt a körömvirág-, aranyvessző- és orvosi zsálya, valamint az E-vitaminnal. Bőrtápláló argan-, inchi-, szilvamag-, ligetszépe-, jojoba-, olajok segítik a fiatalosan üde, selymes bőrérzet kialakulását. Önállóan is használható arcápolásra, mert a nedves bőrfelületre felvíve a zsírhiányos bőrre igen előnyös. Használhatjuk úgy ís, hogy a nappali arcápoló krém fölé néhány csepp arcápoló olajat viszünk fel.
A férfiak részére a borotválkozás utáni balzsamnak szerepe van a téli bőrvédelemben is. A NATURISSIMO ANTIAGEING AFTER SHAVE BALZSAM bőrnyugtató hatású natúrkozmetikum, amely a szélsőséges időjárásnak kitett bőr, ún. öregedési folyamatai ellen komplex védelmet biztosít: Hyaluronsav tartalma az apróbb ráncok feltöltődését támogatja, míg a gyógynövények hatóanyagai és a vitamin komplex az arc és nyak bőrén az irharétegben is támogatja a bőrt rugalmassá tévő kollagén és elasztin rostok bioszintézisét a Szentkirályi ásványvíz különlegesen hatékony hidratációt támogató összetétele mellett.
A NATURISSIMO természetes testápolók új típusa a TROPICAL TRADÍCIONÁLIS TESTVAJ, amely bőrtápláló tamanu, és ligetszépe olajokkal, valamint bőrselymesítő mangó, és shea vajjal készül. A körömvirág kivonata, valamint a mastix gyantája támogatja a megfelelő bőrhigiénés állapotot és az E-vitaminnal együtt segítik a bőrregenerációt. Mivel szilikon olajat és paraffinolajat nem tartalmaz, ezért a növényi vajak támogatják a selymesen szép bőr kialakulását.
A téli kézápoláshoz komplex bőrtápláló és védő hatásánál fogva kimagasló hatékonyságot mutat a BIOLA Bio Hárs kéz és testápoló balzsam, amely esszenciális zsírsavakat tartalmazó olajokat és antioxidáns perilla kivonatot, valamint a tartósa hidratáló hatású bio csicsóka és bio hárs kivonatát is tartalmazza.
A gyermekek bőre is sokkal érzékenyebb a téli időszakban, ezért nem csak a bőr hámrétegét kell védeni az UV sugárzás ártalmaitól, hanem bőrük hámrétegét a vízveszteségtől is meg kell óvni. A Herbal bababalzsam komplex segítséget nyújt a kisgyermekeknek az időjárás ártalmai ellen, natúrkozmetikai összetételénél fogva.

dr. Gyovai Viola okl. biológus, MTA kandidátusa
A BIOLA Biokozmetikai Kft ügyvezető igazgatója

Naptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Blog

Dr Farkas Ilona
Dr. Bíró Katalin
Kiss Zsuzsanna